Teater

I 2005 vandt jeg en manuskriptkonkurrence igennem Katapult Teatret i Århus og fik opført min enakter ”Skæbnen ville” på Rosengades teater i maj 2005 med dramaturgistuderende Theresa Daewaell Grønning som instruktør.

Senere blev jeg spurgt, om jeg havde lyst til at opsætte ”Skæbnen ville” i Ridehuset i Århus. Den blev opført i oktober, med mig som instruktør, sammen med to andre stykker.

Snapshots fra virkeligheden

 dramatikere

 Skæbnen ville.            Af Jette Steen

  Den store gevinst.           Af Palle F. Nielsen

               Advokaten.           Af Anne Dorte Ohrt

 Opføres som et samlet program  Onsdag d. 26. og torsdag d. 27. oktober kl. 16-17.30
Tre nyskrevne enaktere. Tre snapshots, tre barske pointer, tre skud fra hoften.
Dramatikeren sidder traditionelt og skriver sine stykker i ensomhed, men her har tre dramatikere valgt at bryde ud af ensomheden i studerekammeret og selv at sætte deres stykker op. Ude i den virkelige verden.
”Snapshots fra virkeligheden” er tre danske dramatikeres bud på det moderne menneskes forsøg på at stræbe efter lykken. Og hvordan opnår man den i et mæt, velnæret samfund, hvor det er så uendeligt nemt at række ud efter fjernbetjeningen – og lade det blive ved det. Hvad skal der til for opnå det ekstra, der hedder lykke, er det overhovedet muligt? Er det klogt? Og hvornår kommer skæbnen og forlanger sin del af kagen?
Jette Steen, Palle F. Nielsen og Anne Dorte Ohrt er gået sammen i en opsætning af tre enaktere, der på forskellig vis kredser om ovenstående temaer. Enakteren er en teaterform, der på en kort fyndig måde præsenterer sin problemstilling og rækker hurtigt frem mod pointen. Som en vits. Sjov. Eller bare grum.
De tre enaktere blev vist som readings ved Katapults Dramarama-festival i foråret 2005, og de tre dramatikere blev enige om at gå videre frem mod en egentlig opsætning af stykkerne på efterårets Kulturama-festival.
 

PR:

Links:

http://www.kulturhusaarhus.dk/kulturhusaarhus/KulturhusAarhus.nsf/41df60e2c8e145b2c1256d2d002cfa26/57ff5e8db33cb912c12570a0004837a6?OpenDocument

Skriv et svar